SliderMN Više

Ugostitelji uputili poziv državljanima Ukrajine i Rusije da se prijave za sezonske poslove

Prej tvteuta10:44 12 Maj 2022

NVO „Ugostitelji Crne Gore“ pozivaju sve zainteresovane državljane Crne Gore, kao i Ukrajine i Rusije da se prijave za sezonske poslove na našem primorju.

„Turizam je glavna privredna grana naše zemlje, a i ove godine, uprkos dešavanjima i posljedicama rusko-ukrajinskog rata, očekujemo dobru posjetu. Poznato je da rast broja turista ne prati rast interosovanja domaće radne snage za sezonskim poslovima, zbog čega određeni broj radnika moramo da „uvozimo“. Iako nam je prioritet da zaposlimo domaće radnike, prinuđeni smo da zapošljavamo strance, a ove godine prioritet ćemo dati državljanima Ukrajine i Rusije, koji su zbog rata morali napustiti svoje zemlje. Na ovaj način želimo da iskažemo
solidarnost prema državljanima ove dvije zemlje i damo im priliku za zaposlenje u Crnoj Gori, u kojoj su našli utočiste od rata. NVO „Ugostitelji Crne Gore“ oformili su viber grupu koja broji više od 5.000 hiljada članova, a u kojoj se objavljuju slobodna radna mjesta. Pozivamo sve zainteresovane da se priključe viber grupi kako bi bili u toku sa oglasima za posao na našem primorju“, navode iz ovog udruženja.

https://invite.viber.com/g2=AQBKwb0gwT1EMk0RvBEY9db22h3ooFs95VVDun6gdWQSvnuffOpI3lZDEwGlxTx1

„Takođe, i ove godine želimo da pozovemo sve mlade ljude, posebno studente, a koji žele da rade u ugostiteljstvu i
hotelijerstvu da se prijave na oglase i tako dobuju priliku da rade i zarade. NVO „Ugostitelji Crne Gore“ ostvarila je značajne rezultate u cilju unapređenja zapošljavanja u Crnoj Gori, a preko naše viber grupe već smo zaposlili više od dvije hiljade ljudi“, zaključuje se u saopštenju.

  • 1

    Radio