Uncategorized Više

Ugostitelji traže potpuno ukidanje mjera

Prej tvteuta12:27 3 Februar 2022

Saopštenje Ugostitelja Crne Gore:

„Ugostitelji Crne Gore i naši članovi od početka epidemije diskriminisani su kako po pitanju mjera, tako i vakcinacije.

Jedino zaposleni u ugostiteljstvu su bili primorani da se vakcinišu, kako bi mogli da rade i zarade za život, iako vakcina nije bila obavezna ni za zaposlene u zdravstvu, prosvjeti, ali ni za premijera i članove Vlade, poslanika. Ponašanje donosilaca odluka nam daje za pravo da preispitamo granice našeg strpljenja. Svjedoci smo da predstavnici Vlade i parlamenta u gradovima širom zemlje organizuju proteste, čime se krše mjere zabrane masovnih okupljanja. Ne treba posebno isticati koliko su ovakva okupljanja opasna po javno zdravlje.

Možda bi i ugostitelji trebalo da izađu na ulice i započnu štrajk protiv diskriminacije kojoj smo izloženi skoro dvije godine dok predstavnici Vlade krše sopstvene mjere.

Zato pitamo Vladu i Ministarstvo zdravlja: Da li će se takvi Vaši potezi odraziti na nove mjere prema ugostiteljima?

Nove mjere koje će biti posljedica Vašeg neodgovornog ponašanja nećemo prihvati, jer ne želimo da ispaštamo zbog Vas koji treba da budete primjer svima.

Zahtijevamo da se bez odlaganja, ukinu sve mjere i ograničenja oko poslovanja u ugostiteljstvu kako bismo mogli realizovati program “Evropa sad”, a to ćemo moći samo ukoliko budemo oslobođeni svih prepreka u poslovanju, odnosno ukidanjem mjera protiv koronavirusa.

Utiska smo da su ljudi postali svjesniji posljedica koronavirusa tako da se stvorila i navika lične brige i zaštite, i da je samim tim nivo odgovornosti u društvu porastao u prošloj godini tako da mjere više nisu potrebne u ugostiteljstvu.

Na ovaj način takođe želimo pružiti i podršku izvođačima muzike kako bi bez ograničenja realizovali svoje Ustavom zagarantovano pravo na rad.  Ističemo da ovaj zahtjev nije političke prirode nego ogromna želja da radimo kako bi svojim porodicama i porodicama nasih zaposlenih obezbijedili egzistenciju.“

 

  • 1

    Radio