AKTUELNO Više

Ugostitelji sa Bojane traže veću podršku institucija za pripremu sezone

Prej tvteuta11:22 2 Jun 2020

Zajedno sa drugim turističkim i privrednim udruženjima iz Ulcinja Udruženje restorana sa Ade Bojane podnijelo je prijedlog Ministarstvu održivog razvoja i turizma za donošenje mjera u cilju ublažavanja posljedica ekonomske krize, kojima su pogođeni kako ugostitelji tako i zakupci plaža i vlasnici smještajnih objekata. Ugostitelji sa Bojane se nalaze u nepovoljnoj situaciji, obzirom na to da nijesu bili u mogućnosti da sa Javnim preduzećem „Morsko dobro“ zaključe aneks ugovora, te sada posjeduju samo opštinska rješenja za rad, te su u nemogućnosti da prijave radnike od januara mjeseca. Oni tvrde da ih institucije guraju u „sivu zonu“ jer ih „onemogućavaju da rade po Zakonu“.

Od početka godine zajedno sa periodom kada je vladala epidemija ugostitelji su radili sa minusom, međutim, tvrde da je nezahvalno uraditi procjene pred početak špica sezone, te će postignute rezultate sumirati s kraja sezone.

Godinama vlasnici restorana na Bojani apeluju na nadležne organe i institucije da im se obezbijede adekvatni uslovi za rad.  Slab napon struje, neredovno održavanje mjesta predviđenih za odlaganje otpada, kao i nedostatak vodovodne infrastrukture  problemi su koji se prema riječima predstavnice Udruženja restorana na Bojani Valentine Bogojević, godinama guraju pod tepih. Iz ovog udruženja  poručuju nadležnima da im pruže čvrstu ruku saradnje, kako bi  gostima koji borave u gradu pružili bolju uslugu a sebi normalnu egzistenciju i rad.

  • 1

    Radio