SliderMN Više

Ugostitelji najavili da neće poštovati mjere ako dođe do ponovnog širenja epidemije

Prej tvteuta08:50 9 Februar 2022

Iz NVU Ugostitelji Crne Gore upućuju oštre kritike na račun nadležnih za sprovođenje mjera u borbi protiv kovida. Naime, oni su u saopštenju medijima istakli da se nadležni ponašaju kao da su oni jedini koji su odgovorni za širenje epidemije.

„Poslednjih dana svjedočimo masovnim okupljanjima po gradovima na koje nadležni ne reaguju, jer se izgleda kovid- 19 može dobiti samo u ugostiteljim objektima,noćnim klubovima i svadbenim salonima,pošto je samo nama ograničen i zabranjen rad“, tvrde iz ovog udruženja..

Razočarani smo i odnosom nadležnih koji su gluvi na njihove molbe i apele u kojima traže da rade kako bi zaradili novac da izdržavaju svoje porodice, isplate radnike i plate  obaveze prema državi.

„Sigurni smo da, ukoliko bi nas predstavnici ministrarstva zdravlja i ekonomskog razvoja primili na razgovor i čuli naše argumente, da bi uvidjeli da potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, dozvoljavanje rada muzičarima ne utiče toliko na širenje zaraze, jer živimo u državi u kojoj mjere ne poštuju ni oni koji ih donose“, stoji u saopštenju.

Oni dodaju da, svi koji ovih dana pozivaju na proteste treba da znaju da će isključivo oni biti jedini krivci za moguće rasplamsavanje epidemije, te da oni više neće pristati na zatvaranja i ograničavanja.

„Nadležne ovog puta želimo i da upozorimo da ukoliko ponovo počne da raste broj inficiranih od korona virusa, da nikakve eventualne nove mjere nećemo poštovati, jer ne želimo da nas kažnjavaju zbog neodgovornog ponašanja političara. Takođe, želimo da pitamo da li će država i političare privoditi i kažnjavati zbog organizovanja protesta i kršenja mjera ili su oni „imuni“ i na zakon i na epidemiju, za razliku od običnih građana i privrednika“, navode iz ovog odruženja.

Za kraj podsjećaju da svako zatvaranje ugostiljskih objekata znači manje prihoda u državnu kasu i manje novca za prosvjetu, zdravstvo i čitavu javnu upravu koju finansiramo upravo  privrednici.

  • 1

    Radio