TURIZËM Više

Ugostitelji i građani šetnjom protiv novog cjenovnika „Morskog dobra“

Prej tvteuta14:32 12 April 2019

Vlasnici restorana sa Ade Bojane i nekoliko građana protestnom šetnjom izrazili su svoje negodovanje zbog novog cjenovnika koje je JP „Morsko dobro“ nedavno usvojilo. Pravni zastupnik ugostitelja, advokat Arben Hodžić kazao je da rast cijena nije opravdan jer su, kako tvrdi, kvadrature objekata nepromijenjene ili sa minimalnim izmjenama. 
„Rečeno nam je da su cijene u Budvi više nego li u Ulcinju, što nije tačno. Za toliko godina nijesu riješeni elementarni problemi sa kojima se suočavaju svi na Bojani, dok je u Budvi riješena i infrastruktura, vodovod i napajanje strujom. Smatramo da je podizanje cjenovnika  „Morskog dobra“ neosnovano i nadam se da će u tom preduzeću imati sluha za  zahtjeve  ugostitelja“, kazao je Hodžić. 
Podsjećanja radi, JP „Morsko dobro“ objavilo je reagovanje povodom navoda i zahtjeva ugostitelja u kom se navodi da “ je ugostiteljima  jasno ukazano da je došlo do povećanja površina objekata i da su ti objekti u novim gabaritima prepoznati petogodišnjim Programom privremenih lokacija, pa je samim tim logično da cijena zakupa bude proporcionalno tome uvećana“. 
„Novim cjenovnikom zakup je uvećan maksimalno do 17 odsto u odnosu na ranije cijene. Sa predstavnicima Udruženja razgovaralo  se još i o cijenama i kvalitetu usluga u restoranima na Bojani, koje ni po čemu ne zaostaju za drugim aktraktivnim lokacijama na crnogorskom primorju, a čije su cijene zakupa mnogo veće u odnosu na Ulcinj“, stoji u saopštenju dostavljenom medijima. 

  • 1

    Radio