AKTUELNO Više

Udruženje maslinara Pistule očekuje dobru sezonu

Prej tvteuta12:15 6 Novembar 2018

Udruženje maslinara „Maslinari Pistule“ osnovano je prije tri i po godine i broji oko pedeset clanova. Ove godine ocekuje dobru sezonu i zadovoljni su proizvodnjom ulja, koja je sada brza, efikasnija a i procenat dobijenog ulja je povecan. Za ovo udruzenje TIKINA investicija predstavlja veoma velik podsticaj za dalju proizvodnju, te vjeruju da ce se u narednom periodu povecati i broj poljoprivrednika koji ce se baviti maslinarstvom.
Predsjednica Udruženja maslinara Pistule Fahira Kraja kazala je u razgovoru za RTV Teuta da sa novom tehnologijom i postrojenjem koje je donacija turske Agencije TIKA maslinari sa ovog područja imaju na raspolaganju najsavremeniju tehnologiju i da očekuju povećanje broja članova.
„Mogućnosti koje nam je TIKA pružila za naše udruženje su jako važne, posebno uzimajući u obzir činjenicu da postojimo tek tri i po godine. Sezona neće biti najbolja do sada, ali očekujemo dobre rezultate. Sa najsavremenijom tehnologijom koju smo dobili naši maslinari više neće biti prinuđeni da svoje masline nose u druge uljare“, kazala je Kraja.

  • 1

    Radio