SliderMN Više

Udruženje boraca Ulcinj u nedjelju obilježava Dan oslobođenja grada

Prej tvteuta14:26 21 Novembar 2023

Ulcinj već više od dvije i po decenije ne obilježava Dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu – 26. novembar.  Udruženje boraca Ulcinj ipak ne želi da taj datum bude u potpunosti izbrisan i zaboravljen iz moderne istorije grada, te su stoga najavili okupljanje  upravo ovog vikenda, pred spomenikom slobode, u sjećanje na 172 Ulcinjana i Ulcinjanki koji su poginuli u Antifašističkoj borbi.

U nedjelju, 26. novembra biće upriličeno okupljanje građana i članova Udruženja boraca Ulcinja,Podgorice i Crne Gore, koje je zakazano za 11 časova, kada će se položiti vijenci i održati prigodni program.

Predsjednik Udruženja boraca Ulcinj, Ivo Bevenja, za Televiziju Teuta je kazao da se zbog pijeteta prema žrtvama svojih sugrađana i narodnoj borbi, ne smije zaboraviti ovaj datum.

Prema saznanjima naših novinara, posljednji borac za oslobođenje u Drugom svjetskom ratu iz Ulcinja, Đoka Stanović, preminuo je prije dvije godine, te danas,  nažalost, nema živih boraca Narodnooslobodilačke borbe.

Imena  heroja Narodnooslobodilačke borbe u Ulcinju još uvijek se mogu naći, iako su mnoga izbrisana. Po nekima se i dalje zovu institucije, ulice  – Bajo Sekulić, Bogdan Vujošević, Mirko Srzentić, Boško Strugar, Maršal Tito, Ćazim Resulbegović i drugi.

  • 1

    Radio