SliderMN Više

Učenici „B. Strugara“ počeli još jedno polugodište sa dotrajalom salom

Prej tvteuta11:29 4 Februar 2022

Drugo polugodište u školama u Crnoj Gori krenulo je ovog ponedjeljka, nakon što je Ministarstvo prosvjete zbog loše epidemiološke situacije odložilo polazak u školu za nedjelju dana.  Druga po veličini osnovna škola u Ulcinju, „Boško Strugar“ spremno je dočekala učenike u đačke klupe nakon zimskog raspusta, a direktorica Mladenka Perić je za TV Teuta kazala da su zadovoljni pokazanim znanjem učenika u prvom polugodištu.

Prema posljednjim podacima među nastavnicima škole nema pozitivnih na koronavirus, dok će nekoliko učenika zbog zaraženosti koronavirusom  sačekati na polazak u školu.

„Što se tiče nastavnika, na svu sreću nemamo nijednog kolegu koji je u samoizolaciji ili zaražen virusom, a što se tiče učenika, imamo 10 učenika koji su pozitivni, njih 11 je u samoizolaciji, što nije neki alarmantan broj“, kazala je Perićeva.

Dotrajala fiskulturna sala 

Ni ove godine đaci  „Boško Strugara“ neće imati uslovnu salu za održavanje fizičkog vaspitanja. Mala i dotrajala sala još uvijek čeka na bolje dane, a direktorica škole ne gubi nadu da će se konačno naći donatori koji bi pomogli da se sagradi nova sala za fiskulturu.

„To je gorući problem naše škole, sala je neuslovna, prokišnjava… Ranije su se radile neke adaptacije na ploči, ali to nije uspjelo, sve to treba iznova uraditi, ne samo salu, već i svlačionice. Zato treba jako puno sredstava, imam neku informaciju da se prethodna uprava škole obraćala ministarstvu prosvete, međutim, ta sredstva se trebaju izdvoji budžetom. Kada bi nas podržali i neki  naši  poslanici u Skupštini, da se dodijele ta sredstva za adaptaciju sale, vjerovatno bi se skrenula pažnja na taj problem i izdvojila sredstva. Mi smo i preko savjeta roditelja i nekim kontaktima pokrenuli neke donacije i nezvanične dogovore kako bismo možda u budućnosti po tom pitanju mogli nešto da riješimo“, zaključila je Perićeva.

Više o ovoj temi poslušajte u večerašnjem izdanju emisije „Hronika Ulcinja“, od 20 i 30h.

S. Vukčević

  • 1

    Radio