AKTUELNO Više

Ublažene mjere – policijski čas od ponoći, kafići do 23 časa, prodavnice do 22

Prej tvteuta15:37 16 April 2021

U Crnoj Gori od ponoći će važiti nove epidemiološke mjere. Naime, pomjeren je dozvoljen izlazak iz objekta stanovanja te će od 17. aprila policijski čas  biti zabranjen od ponoći, a marketi i prodavnice radiće od 7 do 22 časa. Rad ugostiteljskih objekata biti od 7 do 23 časa, dok će ketering biti dozvoljen do ponoći , saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na današnjoj press konferenciji, a nove mjere važiće 23. aprila.  Zabrana međugradskog saobraćaja u danima vikenda  je i dalje na snazi. Rad ustanova obrazovanja i kulture omogućen je do 22 časa, a prema najavi iz Ministarstva prosvjete škole i vrtići biće otvoreni u 17 opština.

Iste mjere koje će se od 17. do 23. aprila primjenjivati u Podgorici i Danilovgradu, od ranije važe za opštine Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje i Cetinje. Ministarka zdravlja kazala je da su i dalje zabranjene svirke u svim ugostiteljskim objektima, ali da bi ta odluka mogla biti ublažena od naredne sedmice, ako se nastavi trend pada oboljelih.

Direktor Doma zdravlja Podgorica  dr Danilo Jokić kazao je da će biti  spremno 139 punktova za masovnu vakcinaciju.  U međuvremenu, Institut za javno zdravlje registrovao je 163 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2. Od posljednjeg presjeka prijavljeno je devet smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19.  Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 3493.

  • 1

    Radio