SliderMN Više

U velikoj policijskoj akciji uhapšen Darko Šarić sa saradnicima

Prej tvteuta15:00 14 April 2022

U velikoj međunarodnoj akciji Europola i Jurodžasta (Eurojust), u kojoj je učestvovala i srpska policija i tužilaštvo, a u kojoj je jutros uhapšen Darko Šarić, kao i njegov advokat Dejan Lazarević, uhapšeno je i nekoliko policajaca među kojima su Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, prenosi portali iz Srbije. Stojanović i Radovanović, nedavno su hapšeni zbog sumnje da su pretukli kolegu Milana V. inače načelnika u Interpolu. Svi uhapšeni, biće privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

„Velikom međunarodnom akcijom hapšenja, koja se istovremeno odvija u više zemalja Evrope, zemljama regiona ali i sveta, odnosno u Ekvadoru, rukovodi Europol. U Srbiji su u akciju uključeni Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije i Tužilaštvo za organizovani krimina. U tužilaštvo će tokom sutrašnjeg dana najvjerovatnije biti privedeni osumnjičeni, koji se dovode u vezu sa kriminalnom grupom, koju je kako se navodi u naredbi, organizovao Darko Šarić“, kazao je izvor Kurira.

Oni se terete da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja, prenosi RTS.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

  • 1

    Radio