AKTUELNO Više

U Ulcinju promocija crnogorskih zaštićenih morskih područja

Prej tvteuta12:39 5 Jul 2022

Ministarstvo evropskih poslova i Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma organizuju u srijedu, 6. jula 2022. godine promociju Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR) i zaštićenih morskih područja u Crnoj Gori.

Događaj će se održati u Ulcinju (palata Venezia, Stari grad).

U okviru događaja biće prikazan promotivni film Povratak prirodi, posvećen zaštićenim morskim područjima Platamuni, Katič i Stari Ulcinj.

Prisutnima će se obratiti potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đuović i predsjednik Opštine Ulcinj, Omer Bajraktari.

Događaj se organizuje uz podršku strateškog projekta „Jedinica za podršku – Podrška upravljanju Strategijom Evropske unije za Jadransko-jonski region (EUSAIR) – Facility Point“, u okviru kojeg je i urađen promotivni film.

Skup će biti prilika za sve zainteresovane strane, partnere i medije da se upoznaju sa funkcionisanjem i sprovođenjem EUSAIR-a, kao i značajem koji zaštićena morska područja imaju za Crnu Goru i Jadransko-jonski region.

  • 1

    Radio