POLITIKA Više

U Ulcinju izvedena racija, procesuirano sedam lica

Prej tvteuta00:23 27 Avgust 2016

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i Posebne jedinice policije danas, 26. avgusta 2016. godine, u Ulcinju, izveli raciju u objektu „Ka’banya kitesurf” na Velikoj plaži u Ulcinju, sa čim u vezi su procesuirali ukupno sedam lica zbog posjedovanja droge od kojih su dva lica lišena slobode. Naime, policijski službenici su, 26. avgusta 2016. godine oko 01,00 časova izvršili koordiniranu aktivnosti u okviru racije u navedenom objektu prilikom koje su pronašli i oduzeli:

–           Kod L.Đ. (21) iz Podgorice 17 PVC kesica marihuane, ukupne mase oko 47 grama,

–           Kod B.I. (26) iz Ulcinja jednu tabletu ekstazija i jednu pvc pakovanje amfetamina,

–           Kod M.D. (25) iz Podgorice jednu tabletu ekstazija,

–           Kod L.M. (21) iz Podgorice pola tablete ekstazija i jednu kesicu sa 0,9 grama marihuane,

–           Kod E.Đ. (40) iz Plava 7,9, grama marihuane,

–           Kod N.Ž. (21) državljanina Republike Srbije tzv. ,,drobilicu“ sa tragovima biljne materije za koju se sumnja da potiče od opojne droge marihuana, i

–           Kod V.T. (22) državljanina Republike Srbije ,,sličicu“ LSD.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, te da se radi o prekršajima.

 

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su lišili slobode N.Ž. i V.T. koji su u skraćenom postupku privedeni Područnom organu za prekršaje u Ulcinju, dok će u redovnom postupku tom organu takođe biti procesuirano ostalih 5 lica, svi zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Prilikom izvođenja racije, policijski službenici su u blizini objekta pronašli i veću količinu opojnih droga, odbačenih u pijesku, i to:

  • 198 ekstazi tableta
  • 85,2 grama marihuane
  • 29 PVC kesica ukupne težine 35,7 grama amfetamina (spid)
  • jedna PVC kesica ukupne težine 0,8 grama sa nepoznatom praškastom materijom sive boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi.

Preduzimaju se aktivnosti na identifikovanju lica koja su odbacila navedenu drogu.

Droga je proslijeđena Forenzičkom centru radi vještačenja.

TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU                                                                                                         

  • 1

    Radio