AKTUELNO Više

U toku završni radovi na izgradnji parohijskog doma, među donatorima i Albanci

Prej tvteuta15:49 30 Septembar 2019

Radovi na izgradnji parohijskog doma nadomak Crkve Svetog Nikolaja u Meterizima su u završnoj fazi. Protojerej ulcinjski  Siniša Smiljić  je za RTV Teuta kazaoda su radovi u završnoj fazi, te da je oko 90 odsto radova završeno, uz veliku pomoć donatora. 
„Zahvaljujući našim donatorima i dobrovoljnim radom naših sugrađana, uspjeli smo da završimo oko devedeset odsto radova na izgradnji doma. Očekujemo da će zvanični završetak radova biti priveden kraju na proljeće naredne godine, kada ćemo organizovati veliku svetkovinu prilikom osveštavanja objekta“, kazao je Smiljić. 
Smiljić je kazao da bi svaka pomoć u završnim radovima bila poželjna, obzirom na to da su prema njegovim riječima iscrpljena sredstva donatora, među kojima, kako tvrdi, ima i sugrađana albanske nacionalnosti. 
„Cjelokupna vrijednost objekta dostići će cifru od dvijestotine hiljada eura. Objekat sadrži veliku narodnu salu za organizovanje raznih  okupljanja i događaja, kuhinju, kancelarijske prostorije, kao i dva stana za sveštenike. Sada slijede radovi na popločavanju terase, postavljanju spoljašnje bravarije i drugi radovi“, potvrdio je Smiljić. 

  • 1

    Radio