AKTUELNO Više

U toku sastanak Đurović sa predsjednicima partija: Prisustvuju Đukanović, Konjević, Bečić, Šehović, Lekić…

Prej tvteuta09:45 18 Novembar 2022

U toku je sastanak koji je predsjednica Skupštine Danijela Đurović zakazala sa predsjednicima parlamentarnih partija radi prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori. Na sastanak je stigao i predsjednik države i DPS-a Milo Đukanović.

Sastanku prisutvuju predsjednik SDP-a Raško Konjević, SD-a Damir Šehović, Demokrata Aleksa Bečić, lider Demosa Miodrag Lekić, predsjednici BS-a, LP-a, SNP-a Ervin Ibrahimović, Andrija Popović, Vladimir Joković, iz PzP-a je došla Branka Bošnjak, lider FORCE Genci Nimanbegu, predstavnik Albanske alternative Maraš Dukaj, funkcionerka GP URA Ana Novaković Đurović, lider CIVIS-a Srđa Pavićević, lideri Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije Goran Danilović i Maksim Vučinić. Na sastanak nisu došli lideri DF-a, a iz tog saveza prisustvuju Simonida Kordić i Maja Vukićević.

Đurović je kazala da, imajući u vidu da prethodni sastanak, prema pojedinim mišljenjima, zbog nedolaska određenog broja lidera partija, nije dao očekivane rezultate, ovog puta očekuje da će se pozivu odazvati predsjednici svih političkih subjekata.

Ona je najavila da će prioritetne teme o kojima će razgovarati biti iste kao i na prošlom sastanku.

“To su neregulisana situacija u pravosudnom sistemu, odnosno neophodnost što hitnijeg izbora sudija Ustavnog suda, završetak procesa imenovanja članova Sudskog savjeta, izbor vrhovnog državnog tužioca i reforma izbornog zakonodavstva”, rekla je Đurović.

Kako je kazala Đurović, jasno je da su nefunkcionalan Ustavni sud, status Vlade kojoj je izglasano nepovjerenje i otvorena debata oko ustavnosti pojedinih zakonskih rješenja i postupaka, pitanja koja se moraju što prije rješavati kako bi država nastavila napredak na unutrašnjem i međunarodnom planu.

  • 1

    Radio