SliderMN Više

U susret sezoni Ulcinju dostupno 48 vatrogasaca, uskoro otvaranje područne jedinice u Vladimiru

Prej tvteuta14:16 26 Jun 2023

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Ulcinj spremno dočekuju požarnu sezonu, koja je krenula sa prvim toplijim danima juna. Načelnik ulcinjske službe Abdulah Nimanbegu kazao je za TV Teuta da je u susret novoj sezoni obezbijeđena nova oprema za deset vatrogasaca, te i da su kadrovski ojačani angažovanjem novih pripadnike ove službe.

„Nakon otvaranja tendera i naručivanja nove opreme za deset vatrogasaca oprema za prilaz vatre u objektima, a otvoren je tender za dodatnu opremu za gašenje požara. U saradnji Direktoratom za zaštitu i spasavanje podijelili smo flajere građanima i turistima, kako da reaugju u slučaju požara i kako bi trebali da se ponašaju dok ne stignu pripadnici SZS“, kazao je Nimanbegu.

On je dodao  da su i prošlih godina vršili nadgledanje terena kako ljeti tako i zimi, a tako će kako kaže biti i ove godine, te će se nadgledati svaki kraj ulcinjske opštine.

„Kružiće po dva vatrogasca od Valdanosa do  Štoja i dalje, a u planu je otvaranje područnog odjeljenja u Anamalskom području, kako bi bili bliži tom području. Vjerujem da ćemo u što skrojem periodu uspjeti da renoviramo objekat u kojem će se smjetiti vatrogasci za to područje, u fazi smo renoviranja objekta u kojem će biti angažovano osam vatrogasaca“. dodao je Nimanbegu.

Ranijih godina, zbog određenih administrativnih problema ulcinjskoj službi nedostajalo je kadra, ali to ove godine neće biti slučaj.

„Primljeno je deset  vatrogasaca na neodređeno i otvoren je konkurs tj. dobili smo pozitivno mišljenje Ministarstva finansija za dodatnih 10 vatrogasaca za rad tokom sezone. U narednih 10 do 15 dana biće primljeno još deset vatrogasaca za narednih šest mjeseci. Ukupno će nas biti 48 vatrogaca, trenutno nas je 38 i dodatnih deset za period sezone“, naveo je Nimanbegu.

Poslušajte u intervjuu ispod i da li stanodavci i vlasnici smještajnih kapaciteta u Ulcinju vode računa kako bi zaštitili objekte i goste, te i koji apel je uputio

 

  • 1

    Radio