AKTUELNO Više

U petak velika akcija ozelenjavanja bulevara

Prej tvteuta13:51 22 Decembar 2021

Agencija za zaštitu životne sredine u saradnji sa opštinom Ulcinj i NVO Dr. Martin Schneider-Jacoby Association -MSJA uz podršku kompanije Coca-Cola HBC,  organizovaće u petak 24. decembra sa početkom u 12h, u okviru kampanje “Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru”, ozelenjavanje Bulevara Teuta i dijela Štoja – put prema Adi – Rogac sa 1.200 sadnica autohtonih vrsta biljaka.
 

Tim povodom medijima će se obratiti predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović, v.d direktora Agencija za zaštitu životne sredine dr Milan Gazdić, direktorka korporativnih poslova i održivog poslovanja u kompaniji Coca-Cola HBC Nina Elezović i izvršna direktorica Dr. Martin Schneider-Jacoby Association-MSJA Zenepa Lika.

Pored predstavnika organizatora akciji će prisustvovati studenti odsjeka za životnu sredinu – Metalurško-tehnološkog fakulteta i učenici Hemijske škole ,,Spasoje Raspopović” – smjer poljoprivreda kao i đaci Eko-sekcije JUSMŠ „Bratsvo – jedinstvo“ Ulcinj.

Akcija se sprovodi u okviru kampanje „Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“ koju je Agencija za zaštitu životne sredine u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma pokrenula povodom 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom.

„Podsjećamo, ekološka kampanja „Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“ ima za cilj oplemenjivanje i revitalizaciju zelenih površina, promociju društveno odgovornog odnosa prema zajednici i ujedno zdravim stilovima života naših građana“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 1

    Radio