SliderMN Više

U petak protestno okupljanje vlasnika objekata na Bojani, revoltirani ophođenjem „Morskog dobra“ i paprenim cjenovnikom

Prej tvteuta15:57 12 Jul 2022

Vlasnici objekata na Adi Bojani za petak, 15. jul, najavljuju protestno okupljanje, kojim, kako su nam potvrdili iz Udruženja vlasnika objekata na Adi Bojani, žele da ukažu na loše upravljanje „Morskog dobra“ i na nove, paprene cijene tendera i godišnjeg poreza.

„Cilj javnog okupljanja je javno reagovanje na (ne)aktivnosti Morskog dobra. Sa više od 600 privremenih objekata na Bojani, predstavljamo značajan resurs za punjenje budžeta MD (zvaničan podatak je 1,66 miliona eura u posljednjih pet godina). Prikupljena sredstva Morsko dobro trebalo je da kroz investicije povrati u taj dio obale kroz infrastrukturu i očuvanje životne sredine“, navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja podsjećaju da su neke od neispunjenih obaveza MD i zajednička kancelarija za sve državne službe kod mosta na Bojani, investiranje i nalaženje trajnog rješenja za sve puteve, javna rasvjeta, poboljšanje elektro snadbijevanja, javni prevoz, određivanje lokacije za izvlačenje čamaca, privremena benzinska pumpa na račvi za točenje goriva i druge manje investicije.

Jedan od razloga okupljanja je i enormno povećanje cijena zakupa objekata.
„Činjenica je da se većina objekata na Adi izdaje, ali ne svi. Tražimo da se omogući da svako ko želi da izdaje smještaj, dobije rješenje i prijavljuje goste i plaća porez. Svake godine nam se obećavaju investicije a i dalje samo dobijamo nove namete da platimo. Želimo da se realno sagleda ova situacija i aktuelni tender o zakupu objekata povuče dok se realno ne razmotre cijene“, poručuju organizatori okupljanja.

Dodaju da žele da se više ulaže u ovaj prostor i poručuju da se odluke Morskog dobra o ovom području donose na javnim raspravama a ne u kancelarijama.

Protestno okupljanje najavljeno je za 18 časova, na parkingu kod restorana na Bojani, a organizatori pozivaju sve Ulcinjane i građane da im se pridruže.

  • 1

    Radio