SliderMN Više

U petak posmatranje ptica i završni koncert Bird, Salt, People festivala

Prej tvteuta11:23 7 Septembar 2022

U PETAK i SUBOTU (09.09.2022 I 10.09.2022), u okviru 2ndBirdSaltPeople:FESTa NA ULCINJSKOJ SOLANI u organizaciji MSJA-Dr Martin Schneider-Jacoby Association i Centar za zaštitu i proučavanje ptica će biti organizirane ture za posmatranje ptica a predvodit će ih ornitolozi iz MONTICOLA i kao zavrsni akt bit ce organiziran Koncert Hrisitne Dragovic & Duo Esperssivo.

 Treći vikend po redu u sadržajnom i tematskom BirdSaltPeople:FESTu je namjenjen biodiverzitetu tačnije PTICAMA solane.

Za sve zainteresovane, u kordinaciji sa CZIP-om, biće organizovan prevoz iz Podgorice, kako bi se pružila mogućnost građanima van Ulcinja da uživaju u čarima ulcinjske Solane. Svi koji su zainteresovani a nisu iz Ulcinja, mogu da se prijave za organizovani prevoz preko ovog linka: https://bit.ly/3PCMZcw

 Petak – 09.09.2022. i Subota – 10.09.2022.

 17:00h-19:30 – Monticolom u šetnji i upoznavanju biodiverziteta ulcinjske Solane, sa fokusom na PTICE. Biće organizovane ture od 45min, tako da svako može da uživa bez da remeti mir našim pernatim prijateljima. Nakon šetnje kao i uvjek uz degustaciju lokalnih ukusa pruža se prilika razgovora i diskusije.

 Kao lijep završetak ovog vikenda, 10.09.2022 organizujemo koncert sa Hristina Dragovic & Duo Espressivo sa bogatim i raznolikim repertoarom poznatih evropskih ali i regionalnih chanson-a (šansana).

 Svi ljubitelji ptica, ovog dijela Crne Gore ili oni koji nikad nisu posjetili ulcinjsku Solanu imaće priliku da dožive prirodu na zaista poseban način i nakon toga da probaju predivne fingerfood specialitete Ulcinja.

  • 1

    Radio