EKONOMIJA Više

U Opštini Ulcinj nema novca za najbolje studente

Prej tvteuta17:04 26 Novembar 2020

Zbog nedostatka sredstava iz tekućeg budžeta Opštine Ulcinj, najbolji studenti našeg grada, ove godine neće dobiti stipendije koje su im ranije isplaćivane. Dvadesetdevet najboljih studenata potpisalo je zahtjev koji je upućen prema opštini, u kome traže nastavak finansijske podrške. Neki od njih prvi put apliciraju za stipendije, koje iznose oko 80 eura na mjesečnom nivou, dok ima i onih koji već nekoliko godina primaju opštinske stipendije. Student medicine na Univerzitetu Crne Gore, Rajmond Đonaj pokrenuo je ovu inicijativu, a do sada, kako tvrdi nijesu dobili niti jedan odgovor iz Opštine.

„Za nas ta sredstva znače dosta. Naši troškovi su minimalni, pogotovo za nekog ko živi u dom, za taj iznos može da pokrije troškove doma i menze. Isto važi i za studente koji žive van Crne Gore“, kazao je Đonaj.

Opština tako ove godine nije dobila prelaznu ocjenu zbog odnosa prema svojim najboljim studentima, uprkos tome što oni ređaju  sve same desetke.

„Ovime nam se šalje loša poruka, kako se rad i trud nekih dobrih studenata obezvrijeđuje. Kao da ih ne zanima činjenica da bi mi sjutra trebali da damo svoj doprinos ovoj zajednici“, poručio je Đonaj.

Prema informacijama naše redakcije, za 29 najboljih studenata Ulcinja, u periodu od deset mjeseci iz budžeta se izdvaja oko 23 hiljade i dvijestotine eura. Studenti se ipak nadaju da će na njihove zahtjeve biti odgovoreno, i da će i dalje, koliko toliko – dobiti pomoć svoje zajednice, kojoj bi nakon završenih studija trebalo da služe.

  • 1

    Radio