HRONIKA Više

U Nikšiću šest osoba uhapšeno zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga

Prej tvteuta10:11 17 Novembar 2021

Policija je u Nikšiću procesuirala šest osoba zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Na više lokacija izvršeni su pretresi stanova i vozila koje koriste D.D. (21), S.M. (19), I.Č.(19), M.M. (20), M.D. (18) i M.T. (23) iz Nikšića. Zaplijenjeno je ukupno oko 662 grama opojne droge marihuana koja je bila namijenjena za dalju uličnu distribuciju.

Sprovedenom kriminalističkom obradom policijski službenici došli su do sumnje da su navedena lica u dužem vremenskom periodu kupovala ovu opojnu drogu, prepakivali u manja pakovanja i vršili uličnu distribuciju u manjim količinama.

Policija je sve aktivnosti preduzimala u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, gdje je postupajući tužilac nakon preduzetih radnji izvršio kvalifikaciju krivičnog dijela – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i naložio da ova lica liše slobode i uz krivične prijave sprovedu na dalju nadležnost.

U prethodnom periodu nikšićka policija je i prekršajno procesuirala trinaest lica zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga.

  • 1

    Radio