SliderMN Više

U nedjelju blokada saobraćaja u Pečuricama

Prej tvteuta09:52 21 Jul 2022

Mještani Mrkojevića najavili su novi protest za nedjelju 24. jula u 11 sati, i to  blokadom saobraćaja u mjestu Pečurice, saopštio je Organizacioni odbor protesta.

Prilikom prve blokade mještani Mrkojevića, nezadovoljni razvojem događaja i odugovlačenjem rekonstrukcije ove saobraćajnice u dužini od 14 kilometara kojom godišnje prođe oko pola miliona vozila, dostavili su Vladi svoje zahtjeve.

Mrkojevići traže hitnu Odluku o vraćanju sredstava za izgradnju puta kroz Mrkojeviće koja su budžetom planirana za 2022. godinu, da se preko Uprave za saobraćaj hitno raspiše izvođački tender prema potpisanom Sporazumu, da počne eksproprijacija i da vlasnicima zemljišta počne isplata novca koji je Opština Bar uplatila na račun Ministarstva finansija.

„Do sada iz Vlade i resornog ministarstva nije stigla nikakva reakcija, što je razlog za novu blokadu puta i traženje ostvarenja i realizacije onoga što je planirano u Budžetu Crne Gore za ovu godinu. Mrkojevići ovaj put traže već 40 godina i nekoliko puta su prevareni iako su sredstva bila obezbijeđena za rekonstrukciju puta“,zaključili su iz  Organizacionog odbora.

  • 1

    Radio