SliderMN Više

U nedjelju blokada regionalnog puta R29 u Krutama

Prej tvteuta12:43 19 Avgust 2022

Mještani Kruta i Mrkojevića najavili su da će  u nedjelju 21. avgusta ponovo blokirati regionalni put R 29  od Bara ka graničnom prelazu Sukobin, i to od 10:30 do 11:30 na kružnoj raskrsnici u Krutama u ulcinjskoj opštini.

U dopisu medijima, iz Organizacionog odbora protesta istakli su da je ovo visoko frekventna dionica puta kojom godišnje prođe oko 500.000 vozila, “a koja je u katastrofalnom stanju i za koju je izdvojen novac u budžetu Crne Gore za raspisivanje tendera za rekonstrukciju”.

„Ovo je četvrta blokada puta , mještani Mrkojevića i Kruta započeli su proteste nakon što je Vlada donijela odluku da se skoro pola sredstava predviđenih budžetom za raspisivanje tendera za rekonstrukciju ovog puta prebace na drugi projekat na sjeveru Crne Gore.“

Nakon posljednjeg protestnog skupa i traženja da Vlada proglasi ovu saobraćajnicu  putem od javnog interesa i da se postupi u skladu sa članom 14 Zakona o eksproprijaciji, mještani su ostali bez adekvatnog odgovora.

S obzirom da nije bilo reakcije iz Vlade, mještani Kruta i Mrkojevića su odlučili da intenziviraju blokadu puta, poručili su iz Organizacionog odbora.

  • 1

    Radio