SPORT Više

U naredna tri dana simpozijum sportskih novinara Jugoistočne Evrope na Adi

Prej tvteuta10:02 6 Oktobar 2023

Poslije godinu i tri mjeseca Ulcinj će opet ugostiti sportske novinare regiona – u organizaciji Udruženja sportskih novinara Crne Gore i Fudbalskog centra „Caušević“ na Adi Bojani će se od petka do nedjelje održati Simpozijum sportskih novinara jugoistočne Evrope na temu „Regionalna fudbalska liga, da ili ne?“

Eminentni novinari i stručnjaci iz regiona će iz svoje vizure govoriti o prednostima i nedostacima, ali i budućnosti i zamkama koje bi pratile realizaciju zadate teme, o kojoj će govoriti prof. dr Lazar Nanev iz Sjeverne Makedonije, Zoran Kanački iz Srbije, Mirza Kolar iz Bosne i Hercegovine, kao i domaćini: doc. dr Veselin Drljević, predsjednik Udruženja sportskih novinara Crne Gore i u ime Fudbalskog saveza Crne Gore portparol Branko Latinović.

Pored panela „Regionalna fudbalska liga, da ili ne?“ na skupu u Ulcinju će svoje aktivnosti predstaviti i Paraolimpijski komitet Crne Gore, u čije će ime generalni sekretar ove asocijacije Miloš Ranitović govoriti na temu: „Para sport u Crnoj Gori od Pekinga do Pariza“, zatim Crnogorski savez sportske rekreacije Sport za sve, čiji će predsjednik Skupšine prof. dr  Budimir Bijelić obraditi temu: „Programske aktivnosti Crnogorskog saveza sportske rekreacije Sport za sve“, dok će doajen,“Re ne samo crnogorskog sportskog novinarstva, član Upravnog odbora Udruženja sportskih novinara Crne Gore Boro Odalović o aktuelnom trenutku sportskog novinarstva na ovim prostorima govoriti kroz temu: „Sportsko novinarstvo između realnog i mogućeg“.

Za učesnike i goste skupa u Ulcinju su organizatori pripremili krstarenje Jadranskim morem i rijekom Bojanom, obilazak ulcinjskog Starog grada u društvu vodiča, posjetu poznatoj vinariji „Milović“, kao i obilazak Fudbalskog centra „Caušević“.

  • 1

    Radio