AKTUELNO Više

U moru kod Ulcinja policija na gliseru otkrila 78 plastičnih vreća sa 1.5 tone skanka

Prej tvteuta15:45 12 Maj 2017

Izjava savjetnice za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a Tamare Popović: U moru kod Ulcinja policija na gliseru otkrila 78 plastičnih vreća sa pakovanjima u kojima se kako se procjenjuje nalazilo oko tona i po skanka; dva lica lišena slobode

Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije Jug spriječili su danas krijumčarenje velike količine skanka iz Albanije u Italiju kada su na oko osam nautičkih milja od obale Ulcinja u gliseru u kojem su se nalazila dva albanska državljanina otkrili 78 plastičnih vreća sa sadržinom ove opojne droge. Procjenjuje se da se u ovim vrećama nalazilo oko tona i po skanka. Ova dva lica su lišena slobode.

Naime, službenici granične policije – Regionalnog centra Jug su danas oko 10,30 časova, na oko osam nautičkih milja od obale Velike plaže u Ulcinju, u našim teritorijalnim vodama u pravcu prema Republici Italiji, kontrolisali plovilo – veći gliser „Club Man 28“, na kojem su se nalazila dva lica, B.T. (33) i E.C. (40), oba državljani Republike Albanije.

U gliseru su pronađena 78 velika pakovanja odnosno plastične vreće sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.

O pronalasku droge obaviješteni su službenici Odsjeka za borbu protiv droge.

B.T. i E.C. su lišeni slobode.

Službenici Odsjeka su preuzeli lica i vreće sa skankom. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Na licu mjesta se vrši uviđaj.

Izvršeno je mjerenje jednog broja pakovanja sa skankom i prosječna težina po pakovanju iznosu oko 20 kilograma, s tim što su neka pakovanja koja još uvijek nisu izmjerena manja a neka veća od izmjerenih. Na osnovu toga procjenjuje se da je zaplijenjeno oko 1.500 kilograma skanka s tim što će se precizna količina ove oduzete droge znati nakon vještačenja u Forenzičkom centru.

Policijski službenici, zajedno sa pripadnicima Vojske koji su u međuvremenu pristigli kako bi pomogli u potrazi, pretražuju lice mjesta, na oko osam nautičkih milja od obale, jer se sumnja da su B.T. i E.C. prilikom prilaska policijskog plovila izbacili iz glisera manju količinu ove opojne droge.

Dosadašnja kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su B.T. i E.C. 78 vreća sa skankom morskim putem prokrijumčarili iz Albanije u namjeri da skank dalje prokrijumčare plovilom u Italiju, u čemu su ih spriječili službenici Plovne jedinice crnogorske granične policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge će u komunikaciji sa kolegama iz Italije i Albanije i u koordinaciji sa nadležnim tužiocem preduzeti aktivnosti u vezi sa daljim radom na ovom predmetu.

 

  • 1

    Radio