Aktuale Më shumë

U mbajtë koncert i fundvitit i muzikës klasike, nga orkestra e RTSH-së, në qendren për kulturë Ulqin

Prej tvteuta19:46, 27 Dhjetor 2021

Qendra për Kulturë e Ulqinit një nga netët e fundevitit e ruajti vetëm për Orkestrën Simfonike të Radiotelevizionit Shqiptar, nga të cilët u luajt muzika më e shquar klasike ndër vite.

Orkestra Simfonike e RTSH-së u themelua më 16 maj të vitit 1962 si formacioni orkestral më i madh i kohës, e cila konsiderohet sot si një portret aktual i një vlere kombëtare e mbarë kombëtare për vlerat e saj të bazuar në vulletin e mirë të dhjetëra e dhjetëra orkestrantëve shumë prej të cilëve mungojnë e disa jane  aktivë dhe sot që nga themelimi i saj.

 Dy nga pjestarët e Orkestres Sinfonike të Radiotelevizionit Shqiptar të cilët na impresionuan me performancën e tyre.

 Gridi Krajen, dirigjentin e mirënjohur, i cili qysh në moshen 13 vjecare u bë instrumentist i orkestres filarmonike të Radio Televizionit Shqiptar si dhe sopranos së mirnjohur Renisa Lacka, e cila po ashtu ishte edhe fituesja e cmimit shume prestigjoz për greket, Maria Callas.

  • 1

    Radio