KULTURA Više

U četvrtak počinje jubilarni 20. Sajam knjiga na Maloj plaži

Prej tvteuta13:57 26 Jul 2021

Ovog četvrtka, 29. jula 2021. godine, u 20.30h, na Pristanu, počinje tradicionalna kulturna međunarodna manifestacija „Sajam knjiga – Ulcinj 2021“, koji organizuju Opština Ulcinj, Turistička organizacija, Institut knjige i promocije iz Tirane i Centar za kulturu Ulcinj.

Ovaj sada već kultni događaj, koji obilježeva 20. izdanje, trajaće pet dana, odnosno do 2. avgusta.

Tokom trajanja sajma biće organizovane književne večeri posvećene velikanima pisane riječi, Radovanu Zogoviću i Rudolfu Marku.

Inače, ova manifestacija se u Ulcinju organizuje počev od 2001. kodine, na kojem redovno svoja izdanja predstavlja više od 50 izlagača iz Crne Gore, Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona.

“Sajam knjiga“ su do sada otvarali najpoznatija imena književnosti, kao i čelni ljudi država Crne Gore i Albanije i to predsjednik Filip Vujanović, Rexhep Mejdani, Aleksander Mojsiu, Bamir Topi, te više ministara kulture i obrazovanja iz država regiona.

Ove godine ta čast će pripasti čelnicima akademija nauka i umjetnosti iz Crne Gore, Albanije i Kosova. Biće to sigurno prilika da oni u Ulcinju razgovaraju o jačanju međusobne saradnje u oblasti kulture između naših zemalja.

T.O.

  • 1

    Radio