AKTUELNO Više

Turska obiljezila 15 jul, Dan demokratije i nacionalnog jedinstva

Prej tvteuta17:51 15 Jul 2021

Sinoć je u Islamskom kulturnom centru u Baru povodom 15. jula, Dana demokratije i nacionalnog jedinstva Republike Turske, održana Konferencija u čast 15. jula, kojoj su prisustvovali visoki predstavnici turske države u Crnoj Gori, ali i istaknute ličnosti iz Islamske zajednice i pojedinci. Ovom prilikom otvorena je izložba sa fotografijama od dana pokušaja puča u Turskoj, na kojoj se jasno mogu videti mnoge najbrutalnije akcije te večeri.
Ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori, Sungul Ozan, u izjavi za TV Teuta najoštrije je osudila ovaj teroristički napad organizacije FETO i izrazila zadovoljstvo što Crna Gora nije dozvolila da ova organizacija djeluje ovdje.
„Veoma sam srećana što Crna Gora nije pružila priliku Feto organizaciji da se ovde nastani i nadam se da će i u buduće biti isto.  Ova organizacija je poznata po zloupotrebi vjerskih osećanja i uglavnom je usmerena na muslimane i muslimanske verske zajednice, pa želim da upozorim Muslimansku braću na opasnosti ove organizacije i na sve moguće zloupotrebe koje može počiniti“, istakla je tursksa ambasadorka u Crnoj Gori Songul Ozan.

  • 1

    Radio