AKTUELNO Više

Turska donirala 100 hiljada Sinovak vakcina Crnoj Gori

Prej tvteuta14:59 27 Oktobar 2021

U Crnu Goru jutros je stiglo 100.000 doza vakcine Sinovak. Donaciju Republike Turske na podgoričkom aerodromu primili su ministarka zdravlja Jelena Borovinic Bojovic i ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Ministarka Borovinic Bojovic se zahvalila donatoru na vrijednoj donaciji, i pozvala je sve građane, ako to nisu učinili, da se što prije vakcinišu i tako pomognu u prevazilaženju postojeće krize.

„Ova donacija je rezultat tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa dvije zemlje, kao i velikog stepena solidarnosti i mostova koji postoje između naših zemalja. Koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim ambasadorki, kao i dragom kolegi, ministru zdravlja i naravno čitavoj Turskoj, svim njenim građanima i Vladi na ovako vrijednoj i značajnoj donaciji“, rekla je ministarka Jelena Borovinić Bojović.

Ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan rekla je da Turska Crnu Goru vidi kao prijatelja, kao saveznika i da dvije zemlje imaju zaista dobru saradnju od početka pandemije.

„Vjerujemo da ćemo pobjediti pandemiju samo ako budemo sarađivali zajedno, ako budemo solidarni, ako pomažemo jedni drugima. Na početku pandemije imali smo veliku donaciju za Crnu Goru, ali sada sam veoma srećna što imam priliku da ministarki uručim donaciju od 100 hiljada Sinovak vakcina. Nadamo se da će ova donacija pomoći vašoj kampanji da vakcinišete što veći broj ljudi“, rekla je ambasadorka Ozan.

  • 1

    Radio