Ekonomi Više

Turska agencija TIKA nastavlja da podržava opštinu Ulcinj

Prej tvteuta16:16 26 Februar 2019

U zvaničnoj posjeti opštini Ulcinj boravio je koordinator agencije TIKA Enver Resulogullari sa saradnicima.

Goste su dočekali predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić,predsjednik Skupštine dr.Ilir Čapuni,potpredsjednici i sekretari Opštine.

Koordinator TIKE Enver Resulogullari se zahvalio na toplom prijemu i upoznao domaćine da dokumentacija hamama i dzamije Namezgjas su završene i da je njihova realizacija uključena u planovima agencije za 2019-2020 godinu.

Iz agencije TIKA su dodali da će podržati i ostale projekte koji su vezani za Opštinu Ulcinj.

Predsjednik Nrekić je pohvalio dobru saradnju koju Opština Ulcinj ima sa agencijom TIKA i turskom ambasadom,takodje je naglasio i dobru saradnju između dve zemlje i dodao da su turski investitori izuzetno zainteresovani za investiranje u Opštini Ulcinj.

Nrekić se zahvalio TIKI na implementaciji ovih projekata i dodao da Opština ostaje na raspolaganju ubrzanju i realizaciji ovih projekata.
Priznanja agenciji TIKA izrazili su i Glavni Imam Islamske zajednice Ulcinj  Ali Efendi Bardhi i njegovi saradnici. Na otvorenom i prijateljskom sastanku razgovaralo se i o drugim važnim projektima za Opštinu Ulcinj, gdje bi podrška od strane TIKE bila dobrodošla.Razgovaralo se i oko pomoći u realizaciji TV studija Ulcinj, opremanju sale Skupštine Opštine savremenom tehnologijom,reparaciji Pašine kuće, Beledija itd.

Koordinator Enver Resulogullari je obećao da podrška od strane turske agencije TIKA neće izostati i da će Agencija biti obaviještena o projektima ovih objekata.

  • 1

    Radio