TURIZAM @sr Više

Turistička Organizacija Ulcinj na sajmu turizma u Moskvi – MITT 2018

Prej tvteuta14:53 21 Mart 2018

Turistička Organizacija Ulcinj je tradicionalno nastupala na najvećem sajmu turizma u Moskvi MITT 2018, koji se održao od 13 do 15.marta 2018.godine.

Crnogorsku delegaciju je predvodila Nacionalna Turistička Organizacija Crne Gore, a nastupali su zajedno sa lokalnim organizacijama Budve, Bara, Podgorice, Herceg Novog , Tivta i turističkom privredom Crne Gore.

Za vrijeme trajanja sajma održani su brojni sastanci sa predstavnicima ruskih turoperatera i agencija, a sajam je posjetio preko 20.000 profesionalnih posjetilaca, agenata, menadžera i raznih drugih poslenika iz branše turizma.

Od Ulcinjskih privrednika koji su zajedno sa TO Ulcinj, predstavili turističku ponuda grada su apartmani Metropolis, Holiday i Bazar kao i Karisma Hotels Adriatic koji su ostvarili veliki broj sastanaka i ugovora tokom sajma. Prema procjenama i najavama naših privrednika mi očekujemo rast broja turista iz Rusije, Bijelo Rusije i Kazakstana, jer su oni među najzastupljenijim turistima u Crnoj Gori, a trendovi koji se bilježe iz godine u godinu pokazuju da je ruskim turistima Crna Gora jedna od omiljenih destinacija za odmor. U posljednjih deset godina bilježi se konstatan rast turističkog prometa sa ovog tržišta, u  prethodnoj 2017. god. je u odnosu na 2010. god. broj turista i ostvarenih noćenja iz Rusije više nego uvdostručen.

Najznačajniji ruski turoperatori koji u svojim programima nude Crnu Goru, R Tours Company, TUI Russia , Anex Tour , Biblio Globus, Pax, TEZ Tour, Coral Travel, Intourist-Thomas Cook i Balkan, na osnovu dosadašnjeg interesovanja najavljuju dobru sezonu i očekivanja su da će broj turista iz ove zemlje biti u porastu. Ono što je krakteristično za ruske turiste je kasniji buking, ali  i činjenica da poslednjih godina sve više njih dolazi individualno. Gosti iz Rusije Crnu Goru uglavnom posjećuju tokom ljetnjih mjeseci, a njihovi glavni motivi su pasivni odmor/opuštanje i zabava.

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines ove godine najavljuje povećan broj letova iz Moskve i Sankt Peterburga ka Tivtu, u periodu od 25.marta do 28.oktobra, Osim što će imati  povećan broj letova u periodima pred i postsezone, Montenegro Airlines će od 1.juna do 30. septembra letove obavljati svakodnevno do 3 puta. Takodje, pored redovnih letova ruskih aviokompanija tokom godine, 10 ruskih avioprevoznika najavljuje i dodatne  rotacije ka Crnoj Gori tokom ljetnje sezone, u periodu od 26. maja do 30. septembra.

  • 1

    Radio