SliderMN Više

Tri albanske partije potpisale koalicione sporazume za lokalne i parlamentarne izbore

Prej tvteuta13:46 17 Novembar 2022

Polazeći od imperativa održivog razvoja Opštine Tuzi i očuvanja nacionalnog interesa Albanaca u Crnoj Gori preko djelovanja albanskih partija, Albanska alternativa (ASH), Albanski demokratski savez (LDSH) i Nacionalna Unija Albanaca (UNSH) potpisali su, danas dva koaliciona sporazuma, za lokalne i parlamentarne izbore,  kazao je predsjednik opštine Tuzi i lider Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Sporazum o predizbornoj koaliciji u Opštini Tuzi potpisali su tri lokalna lidera ovih partija: Za ASH- Lindon Đeljaj, za LDSH Ivan Ivanaj i za UNSH Fadil Kajošaj.

“U njemu su obuhvaćeni svi parametri stabilne i kompetentne vlasti, bazirajući se na političku snagu svakog subjekta potpisnika, ali imajući u prvi plan nastavak saradnje unutar Albanskog foruma, u korist naglog razvoja, koji se, već, osjeća u cijeloj Malesiji”, naveo je Đeljošaj.

Sporazum o predizbornoj koaliciji za buduće parlamentarne izbore kad god se oni održali, potpisali su lideri triju partija, Nik Đeljošaj, Nikola Camaj i Ferhat Dinoša.

“Oni su vidjeli za shodno da u sadašnjem trenutku političke krize u Crnoj Gori, Albanske partije budu što složnije i sa što više mandata, kako bi zaštitili ne samo interese Albanaca, već i dostignute uspjehe u dosadašnjim demokratskim procesima u Crnoj Gori, posebno učlanjenje u NATO, put prema EU i dobre odnose sa Republikom Albanijom i Republikom Kosovo”, istakao je Đeljošaj.

Potpisnici su saglasni da se proruskim politikama, koje su prisutne u Crnoj Gori, sužava prostor djelovanja, što više bude moguće, u saradnji sa proevropskim snagama. ASH, LDSH i UNSH imaju otvorena vrata za one albanske partije koje žele da im se priključe u bilo kom nivou koalicije.

  • 1

    Radio