SliderMN Više

Trese se obala Jadrana, zemljotresi od Hrvatske do Grčke

Prej tvteuta09:32 29 Novembar 2022

Zemljotres magnitude 4,7 stepeni po Rihterovoj skali zatresao je grčko ostrvo Evija i prijestonicu Atinu, javlja internet portal lista “Katimerini”. Portal navodi da je nakon prvog zemljotresa uslijedilo nekoliko manjih potresa. Za sada nema izvještaja o povrijeđenima niti o materijalnoj šteti, ali je školama u Karistosu, blizu epicentra zemljotresa, naređeno da ostanu zatvorene. Institut za geodinamiku pri Državnoj opservatoriji u Atini saopštio je da je epicentar glavnog potresa bio na jugoistočnoj obali Evije, devet kilometara od Zarakesa i na dubini od 13,3 kilometra.

U Rijeci je pola časa iza ponoći zabilježen zemljotres jačine 2,6 magnitude, javlja EMSC. Epicentar je bio 12 kilometara istočno od ovog hrvatskog grada, a žarište je bilo na dubini od dva kilometra.

Jak zemljotres jačine 4,6 po Rihterovoj skali pogodio je u ponedjeljak i Bosnu i Hercegovinu, oko 27 kilometara sjeverozapadno od Travnika.

Zemljotres se osjetio u Žepču i okolini, prenosi Avaz.

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore  je u ponedjeljak u 17 časova i 15 minuta registrovao zemljotres manje jačine, sa epicentrom 4 km jugoistočno od Botuna (Crna Gora), navodi se u saopštenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

  • 1

    Radio