KULTURA Više

Trećeg avgusta počinje “Sajam Knjige 2018”

Prej tvteuta19:29 31 Jul 2018

“Sajam Knjige 2018”

JP Centar za Kulturu Ulcinj u saradnji sa Opštinom – Turističkom Organizacijom Ulcinj i sa Institutom Knjige iz Tirane organizuje 18 ediciju Sajam Knjige.

Sajam biće održan od 03. – 07. Avgusta u Pristanu – Mala Plaža.

U ime Organizatora Sajma, pozivamo sve ljubitelje knjige da prisustvuju i ujednom budu dio najvećeg književnog događaja našega grada.

 

Kao ovogodišnji novitet može se slobodno navesti broj izdavača, koji će ove godine biti oko 50 izdavača iz regije. Knjige koje će biti izložene biće prvenstveno na albanskom jeziku zbog većeg broja turista koji dolaze sa Kosova i na crnogorskom jeziku biće prisutne najrenomirani Izdavači Crne Gore.

Ozbiljniji pristup ovogodišnjem Sajmu je realizovan većom podrškom Turističke Organizacije kao i Opštine Ulcinj, a što se tiče same organizacije Sajma imali smo bolju saradnju sa Institutom  Knjige iz Tirane.

Svecano otvaranje sajama knjige bice u petak 03.08.2018 u 20:00 casova, ovogodišnji Sajam Knjige će otvarati Ministar Kulture Crne Gore Aleksander Bogdanović, Ministar Turizma Albanije Blendi Klosi i predstavnici lokalnih institucija.

Za drugo i treće veče u Hotelu “Palata Venezia” je planirano autorsko veče Pisac  Pavle Goranović iz Crne Gore  i Publicista Namik Dokle iz Albanije u 21:00 h.

  • 1

    Radio