SVIJET Više

Tramp se predao u Džordžiji, pušten uz kauciju od 200 hiljada dolara

Prej tvteuta09:25 25 Avgust 2023

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp predao se u zatvoru okruga Fulton u Džordžiji pod optužbom da je pokušao da poništi svoj izborni poraz 2020. godine. O krivici će se izjasniti kasnije, a uz položenu kauciju od 200.000 dolara Tramp se vratio avionom u Njudžersi.

Donald Tramp je stigao u zatvor u Atlanti kako bi se predao i fotografisao u okviru opsežnog krivičnog postupka koji proizilazi iz pokušaja bivšeg američkog predsjednika da poništi izborni poraz u Džordžiji 2020. godine.

Trampova povorka automobila stigla je u zatvor u 1.30 po srednjoevropskom vremenu, oko 30 minuta nakon što je njegov privatni avion sletio na aerodrom “Hartsfild Džekson” u Atlanti.

Boravak bivšeg predsjednika i favorita republikanaca za predsjedničke izbore 2024. godine u okružnom zatvoru u Fultonu bio je kratak, trajao je svega 20-tak minuta.

Kao deseti od jedanaest optuženih u ovom slučaju koji su se već predali, Donald Tramp je pušten uz kauciju od 200.000 dolara.

Tramp (77) je već ušao u istoriju kao prvi bivši američki predsjednik koji se suočio sa krivičnim prijavama, iako četiri slučaja protiv njega nisu naštetila njegovom statusu favorita u trci za republikansku nominaciju za američke predsjedničke izbore u novembru 2024.

Tramp negira 13 optužbi, uključujući reketiranje i lažne izjave, i tvrdi da su optužbe politički motivisane.

U srijedu su se njegov bivši advokat Rudi Đulijani i drugi saoptuženi predali po istom predmetu.

Tramp tvituje prvi put od 2021. godine

Donald Tramp je tvitovao prvi put od 8. januara 2021.godine. On je podijelio fotografiju iz zatvora i detalje svoje veb stranice – koja se koristi za prikupljanje novca za njegovu kampanju.

  • 1

    Radio