AKTUELNO Više

Tokom 2017. godine sklopljen 151 brak, najviše vjenčanja krajem ljeta

Prej tvteuta16:40 26 Decembar 2017

Na jedan od najvažnijih koraka u životu, sklapanju bračne zajednice između dva partnera ove godine odlučili su se brojni parovi u Ulcinju. Tako se u ovoj godini, do 25.decembra, na teritoriji opštine Ulcinj vjenčao 151 par, odnosno 302 građana. Prethodne, 2016. godine, vjenčanje je obavilo oko 136 parova.

„Za zajednički život i novo poglavlje života u najvećoj mjeri odlučuju se parovi do 30-te godine, dok je onih koji u bračne vode uplovljavaju nešto kasnije – manje“, kazala je matičarka u Opštini Ulcinj Rajka Prodanović.

Za podnošenje zahtjeva za sklapanje braka neophodno je sakupiti određena dokumenta, koja se veoma brzo mogu podignuti u filijali Ministarstva unutrašnjih poslova u Ulcinju. Za one koji sklapaju brak a potiču iz druge države, procedura podnošenja dokumenata je takođe vrlo jednostavna.

„Potrebno je pribaviti uvjerenje o slobodnom bračnom stanju, izvod iz matične knjige rođenih i fotokopija lične karte. Procedura je ista za one koji dolaze iz drugih zemalja“, dodaje Prodanović.

  • 1

    Radio