TURIZAM Više

TO Ulcinj: Obilježavanje svjetskog dana turizma sa turističkim vodičima

Prej tvteuta08:53 28 Septembar 2022

Svjetska turistička organizacija pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) obilježava danas Svjetski dan turizma pod sloganom „Rethinking tourism“ (ponovo razmišljajmo o turizmu).

Turistička Organizacija Ulcinj je takođe danas obilježila svjestki dan turizma zajedno sa turističkim vodičima koji su pravi ambasadori našeg grada , koji uvijek svojim znanjem i energijom prenesu ono što je najbolje svakom turisti. Oni su ovom prilikom izrazili su zadovoljstvo i zahvalili se direktoru na ovakvom druženju, iskazajući da slični sastanci i druženja treba da budu što češća kako bismo svi zajedno dali doprinos promociji turističke ponude .

Direktor Turističke organizacije Ulcinj, Ćazim Hodžić, je govorio o aktivnostima koje se planiraju realizovati do kraja ove godine kao i tokom 2023. godine, među kojima je intezivnija promocija putem digitalnog marketinga i društvenih mreža, online aplikacija za prijavljivanje gostiju, , obilježavanje pješačkih staza i promocija ruralnog turizma. Jedan novitet koji nas očekuje tokom naredne godine jeste stipendiranje turističkih vodiča i time Turistička Organizacija če dati svoj doprinos edukaciji mlade generacije i time postaći sve zainteresovane mlade da nastave da se bave turizmom, koja je i najvažnija grana za ekonomski razvoj.

foto: TO Ulcinj

Prisutni su se usaglasili da fokus  u narednom periodu mora biti na bolju promociju perioda prije glavne turističke sezone, ali i produženju turističke sezone tokom septembra i oktobra organzovanjem brojnih aktivnosti I manifestacija. Imajući u obzir da smo zajedno uz priču i druženje obilježili ovaj dan, istaknuti su svi problemi sa kojim se susreću vodiči u našem gradu i zajedno čemo se potruditi da kao Turistička organizacija u saradnji sa drugim institucijama radimo na otklanjanju istih.

Direktor Turističke organizacije Ćazim Hodžić svim turističkim poslenicima upućuje iskrene čestitke za rezultate koje su ostvarili tokom ljetnje turističke sezone, sa željom da se trend rasta nastavi a da svaka naredna bude još uspješnija.

  • 1

    Radio