EKONOMIJA Više

TO Ulcinj na sajmu turizma Balt Tour u Rigi

Prej tvteuta13:36 4 Februar 2023

TO ULCINJ

Turistička organizacija Ulcinj u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore po prvi put nastupa na sajmu turizma Balt Tour 2023, koji se održava u Rigi od 3. do 5. februara. Balt Tour predstavlja najznačajniji godišnji događaj u turizmu kada su u pitanju baltičke zemlje: Estonija, Letonija i Litvanija. Na osnovu procjene organizatora sajam okuplja oko 900 izlagača iz 30 svjetskih destinacija,pet hiljada  profesionalaca iz oblasti turizma iz baltičkih zemalja i preko 30 hiljada  posjetilaca.

Nastup na ovom sajmu je bila idealna prilika za nastavljanje saradnje sa turoperatorima iz baltičkih zemalja koji su posjetili naš grad u oktobru prošle godine i izrazili veliko oduševljenje prirodnim ljepotama Ulcinja.  Direktor  TO Ulcinj Ćazim Hodžić održao je  brojne sastanke sa predstavnicima ovih turoperatora kao sto su Baltic aviation support, Vanilla Travel, Kols Travel, Estravel, Latvia Tours i Estonian Travel, koji su iskazali interesovanje za Ulcinj i hotelske smještajne kapacite sa 4 i 5 zvjezdica i već pokrenuli postupak saradnje, kako bi naši hotelijeri primili prve goste iz ovih zemalja tokom ljetnje turističke sezone.

Važno je napomenuti da će Air Baltic uvesti nove direktne linije Riga- Tivat od 5. maja do 28. septembra i već 60%  kapaciteta je unaprijed rezervisano.

Štand Crne Gore su posjetili predstavnici OpŠtine Riga i predstavnici Ministarstva ekonomije i turizma i odrŽali sastanke sa predstavnicima naše delegacije. Na ovom sajmu, pored Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, svoju ponudu predstavljaju i kolege iz TO Budva i TO Podgorica. Takođe, tokom prvog dana date  su brojne izjave za medije koji su bili prisutni na ovom sajmu i koji su napravili reportaže o izlagačima sajma.

  • 1

    Radio