TURIZAM @sr Više

TO Ulcinj: Konkurs je bio za idejni izgled. Lokacija i vrsta materijala nisu bile predviđene

Prej tvteuta15:41 12 Februar 2018

                         Saopštenje za javnost

 

Zahvaljujemo se svim građanima naročito Nevladinim organizacijama u vezi konkursa idejnog rješenja skultpture „Sevantes i Dulcinea“,  jer svojim angažovanjem daju veliki doprinos evropskim integracijama Opštine Ulcinj.  Takođe,  se zahvaljujemo i stručnoj Komisiji koja je imala veoma težak zadatak za odabir idejnog rješenja na konkursu raspisanog 17.novembra 2017.godine.

Turistička Organizacija Ulcinj obavještava građane i Nevladine Organizacije da:

  1. To je bio idejni konkurs za izgled skulpture što se i može vidjeti na projektnom zadatku međunarodnog konkursa.
  2. Lokacija i vrsta materijala na tom konkursu nisu bile predviđene, Zakonske norme predviđaju da kad je u pitanju  REALIZACIJA  ovakve vrste  aktivnosti mora se održati javna rasprava sa ciljem uključivanja građana, umjetnika kao i stručnjaka iz pojedinih oblasti.
  3. Sud javnosti je najbitniji, i sigurni smo da su namjere Nevladinih organizacija dobre, s tim da je ovo isključivo idejno rješenje (konkurs sličan može bilo koja NVO da raspiše) , i da ukoliko se pristupi realizaci izrade    projektne   dokumentacije , onda Zakonske regulative  obavezuju  pribavljenja  određenih  odluka od strane Zakonodavne i Izvršne vlasti kao i nadležnog Ministarstva.

 

PS  Jedna mudra izreka Miguela de Servantesa

“Nema knjige a da se u njoj nešto dobro ne nađe”

 

Direktor TO Ulcinj

Mr Fuad  Hadžibeti

  • 1

    Radio