Politikë Më shumë

THAÇI:SERBIJA DE FAKTO E KA PRANUAR KOSOVËN

Prej tvteuta23:41, 7 Prill 2015

Serbija de fakto e ka pranuar Kosoven, duke i pranuar kufijt, dokumentacionet, ligjet dhe zgjedhjet, depublikes se Kosoves, si pjese e procesit te integrieve evropiane, keshtu ka deklaruar zv/kryeministri dhe ministri i puneve te jashtme te Kosoves Hashin Thaci ne nje intervisgte per “Vecernji list” te Zagrebit.

Thaci ka deklaruar se qeveria e Kosoves do ti permbush te gjitha obligimet nga marreveshtja e Brukselit sepse ato jane ne harmoni me Kushtetuten e Kosoves dhe e perkrahin integritetin territorijal te vendit.

“Ne fund te ketij procesi pa dyshim Kosova do te hap ambasaden ne Beograd dhe me Serbine do te vendos maredhenje te mira fqinjesore, kurse koha se kur do te ndodh kjo, mvaret nga Serbija se kur do te pranoje kete realitet”, tha Thaci.

 

  • 1

    Radio