AKTUELNO Više

Teških 12 mjeseci za Ulcinjane, učiniti sve da se spasi sezona

Prej tvteuta15:58 2 April 2021

Prva godina pandemije u Ulcinju pamtiće se po mnogo čemu. Osim po strahu od zaraze i  za goli  opstanak, ono što je ostavilo velike posljedice po život naših sugrađana svakako je materijalno stanje. Loša sezona uzrokovana posljedicama ponašanja samih građana ali i lošim postupcima prethodne državni vlasti dovele su do toga da džepovi mnogih naših sugrađana  ostanu prazni. A prazna je ostala i kasa Opštine Ulcinj. Takvo stanje opštinu prati i u ovoj godini, koja već drugu godinu za redom ne obilježava svoj Dan, prvu subotu u aprilu.

„Ova i prošla godina su po meni  dvije najteže godine koje je ovaj grad prošao. Prvo zbog velikog broja umrlih od kovida, oboljelih, i težih slučajeva. Tu je i dosta materijalnih i finansijskih problema sa kojima se Opština Ulcinj sučeljavala još od januara prošle godine, otkada  smo blokirani sa različitim blokada koje su došle sa sudskim presudama. Zbog svega ovoga i mnogih drugih problema u proteklom periodu, ne može se očekivati neka pretjerana pozitivnost. Ja se nadam da će se sve ovo već jednom stišati, da ćemo uspjeti da napravimo određenu promociju ovoga grada, radi toga da se spasi sezona“, kazala je potpredsjednica Opštine Ulcinj Hadidža Đoni.

Godina počinje od januara, ali za Ulcinj ona uglavnom počinje od Dana opštine. Obzirom na vremenske prilike i kišne dane pred nama, možda Dan opštine označi i početak  berićetne godine  pred nama. Tome se nadaju i u opštini.

„Prvo želim da svi ostanemo na broju i da budemo zdravi, da sezona bude uspješna, da bude berićetna i da koliko toliko vidimo doprinos od svega što profitiramo. Iz sveg srca se nadam da će se molbe svih nas uslišiti“, poručila je Đoni.

Dan opštine Ulcinj obilježava se prve subote u aprilu, a označava kraj berbe maslina, izlazak pomoraca na more i početak priprema za ljetnju sezonu.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio