Sociale Më shumë

Terminali i kontejnerëve: Te detyruar në grevë për marrjen e të drejtave të veta

Prej tvteuta09:34, 22 Janar 2016

Ish punëtorët e terminalit të kontenerve në Tivar dhe të ngarkesave gjeneralë janë të detyruar të bëjnë grevë uri për të fituar të drejtat personale , kanë kumtuar sot përfaqësuesit e tyre në debatin publikë para ndërtesës së Ministrisë për punë dhe çështje sociale.

Përfaqësuesi i punëtorëve ,Goran Vuksanoviq ka theksuar se punëtorët janë të detyruar të bëjnë grevë urie ,sepse përmes rrugës institucionale nuk kanë arritur ti realizojnë të drejtat e veta.

Jemi të gatshëm ta ndërpresin grevën nëse marrim garanci nga Ministria se do ta marr përgjegjësinë që përmes organeve kompetente të vërtetojë vëllimin e shkeljeve ligjore dhe të përdor mjetet ligjore që të sigurojë punëtorët në fjalë se do tu paguhet kërkesa e tyre.

  • 1

    Radio