SPORT Više

Tekvondo klub Ulcinj – osvojena još jedna evropska medalja i 4 medalje nivoa G1/E1

Prej tvteuta09:17 24 Oktobar 2023

Saopštenje Taekwondo kluba Ulcinj:
„Bila je ovo jedna veoma naporna sedmica za članove Taekwondo-a Ulcinj, kojom prilikom su takmičari uspjeli donijeti evropsku medalju i 4 medalje Premijer lige Taekwondoa.
U periodu od 18.10. do 22.10.2023. godine u Beogradu je održano Evropsko prvenstvo za kadete i pionire. Takmičarka Nejra Derviši je stigla do finala nakon dvije pobjede, koju je zaustavila predstavnica Ukrajine, te je tako proglašena za vicešampionku Evrope, osvojivši srebrnu medalju.
U međuvremenu, u Podgorici je održan Međunarodni turnir premijer liga G1/E1 nivoa, koja služi za Svjetsku rang listu. Takmičari Arta Ismailaga i Rijad Derviši su bili uspješni i osvojili su srebrne medalje, dok su Merisa Malokraja i Amela Nuti osvojile bronzane medalje, kao i vrijedne bodove za svjetsku i evropsku rang listu. Sara Kraja i Enes Dušku su pobijedili u prvim mečevima, ali su zaustavljeni u drugim mečevima.
Iako je ovo bila jedna iscrpljujuća sedmica za naš klub, zadovoljni smo postignutim rezultatima jer su naši takmičari uspjeli donijeti još jednu Evropsku medalju i 4 medalje nivoa G1/E1.
Zbog nemogućnosti da propratim sve takmičare, zahvaljujem se trenerima koji su bili uz naše takmičare, Džersiju Kurtiju, Radetu Vuletiću i Vladimiru Drakuloviću.“
Trener kluba
Fikret Dušku

  • 1

    Radio