SPORT Više

Tekvondisti Ulcinja na Albania Openu uzeli vrijedne bodove za učešće na EP

Prej tvteuta12:22 3 Oktobar 2022

U Tirani je prvog i drugog oktobra  održan Međunarodni turnir „Albania open 2022“ u olimpijskom sportu taekwondoa, nivoa G2/E2, koji služi za prikupljanje bodova za svjetsku rang listu, samim tim i bodova koji omogućavaju učešće na Olimpijskim igrama.
Takmičenje je okupilo 863 takmičara, 229 timova iz 56 zemalja Svijeta.
Na ovom takmičenju prestižnog nivoa, nastupio je i tekvondo klub Ulcinj sa četiri takmičara: Arta Ismailaga, Sara Kraja, Amela Nuti i Enes Dušku.
Našim takmičarima od posebnog su značaja ovi ostvareni bodovi koji će im obezbjediti učešća na Evropskom prvenstvu za kadete, koje će se održati tokom mjeseca novembra na Malti.
Takmičar iz Ulcinja Enes Dušku, nakon dvije pobjede u finalu zaustavljen je od viceprvaka Svijeta i tako je osvojio drugo mjesto (srebrnu medalju) u kategoriji kadeta -61 kg i vrijedne bodove, koji mu omogućavaju da se još više uzdigne na svjetskoj rang listi.
Na Albanian Open G2 turniru takmičarke Sara Kraja, Arta Ismaila i Amela Nuti su nažalost zaustavljene u prvom kolu. Međutim, nastup naših takmičarki bio je veoma dobar i iskustvo više za predstojeće Evropsko prvenstvo,a takođe smo u fazama različitih testova u skladu sa našim planom i programom.
Sportistima želim puno uspjeha jer rade odličan posao, a održavanje ovog tempa zahtijeva dosta energije, truda, odricanja i svakako mnogo troškova.
Zahvaljujem se na saradnji i podršci roditeljima, Opštini Ulcinj, sponzorima i svima koji prate i podržavaju naš trud i rad.
Trener Fikret Dušku

  • 1

    Radio