AKTUELNO Više

Tek stotinak djece od prvog oktobra u vrtiće, na vaspitačima ogromna obaveza

Prej tvteuta18:30 24 Septembar 2020

Nakon više od pola godine, mališani će ponovo krenuti u vrtiće. U najvećoj predškolskoj ustanovi u Ulcinju, vrtiću  „Solidarnost“ upisano je oko 485 djece dok će tek četvrtina njih će krenuti u vrtiće od 1. oktobra.  Iz ove ustanove su kazali da čine sve kako bi obezbijedili maksimalnu sigurnost za boravak djece u doba epidemije, dok će biti iznajmljeni i dodatni prostori kako bi sva djeca imala adekvatne uslove. Uskoro će biti obezbjeđena i prostorija u kojoj će boraviti mališani iz mjesne zajednice Bratica.

Uprava vrtića objavila je raspored potpisivanja ugovora, gdje će roditelji svakog radnog dana moći da potpišu ugovor i da budu upoznati sa načinom pohađanja vrtića, ali i da odluče da li će svoju djecu dovoditi u vrtiće od početka školske godine. Naime, Ministarstvo prosvjete je pružilo priliku roditeljima koji svoju djecu još uvijek ne žele da šalju u vrtiće, da njihovo mjesto bude sačuvano i da za period u kome djeca budu boravila kući ne plaćaju školarinu.

U slučaju da dijete tokom boravka u vrtiću dobije povišenu temperaturu ili bilo koji drugi zdravstveni problem, ono će biti izdvojeno u posebnu izolacionu sobu, gdje će sačekati roditelje a obavezno je i obavještavanje nadležne epidemiološke službe, saopštili su iz ovog vrtića.

  • 1

    Radio