Sociale Më shumë

Të rinjtë shqiptar dhe malazez analfabet në matematikë

Prej tvteuta09:19, 26 Janar 2016

Sipas një raporti të Bankës Botërore, shumica e të rinjve në vendet ballkanike kanë probleme serioze në njohuritë e shkencave ekzakte.

Ndër to më keq rradhitën Shqipëria dhe Mali i Zi, ku reth 60% e të rinjve konsiderohen analfabet në matematikë, cka përbën përqindje më të lartë se në vendet antare të Bashkimit Europian.

Ky fenomen, sipas raportit, shkakton probleme të shumta për të rinjtë, si në arsimim ashtu edhe në tregun e punës.

  • 1

    Radio