Kulturë Më shumë

Të promovojmë  trashëgiminë kulturore

Prej tvteuta16:18, 4 Dhjetor 2018

Kryetari i Ulqinit Loro Nrekiq dhe nënkryetarja Hadixha Gjoni ,pritën delegacionin  nga vise të ndryshme të rajonit të shoqëruar nga  afaristë të njohur të Ulqinit . Në takim  përfaqësuesit nga Mostari, Tirana , Gjirokastra dhe Ulqini  prezantuan  mundësitë  e bashkëpunimit , veçmas në planin  e organizimit  të panaireve  artizanale, që kanë për qëllim  ruajtjen dhe promovimi i trashëgimisë kulturore.  folklorit , promovimit të  ofertës turistike etj. Kryetari Nrekiq edhe me ketë rast përsëriti qëndrimin se komuna ka  përkrahur dhe do të  përkrahë  projektet që promovojnë  vlerat  e mjedisit tonë  dhe ata që  i kontribuojnë forcimit të marrëdhënijeve të fqinjësisë së mirë në rajon. Përndryshe  ka vite  që në qytetin tonë me sukses vepron  Shoqata  e artistëve dhe  artizanateve ,,Globus Art,, e cila organizon Panairin e rregullt veror, apo atë në kuadër të Ditëve të Trashëgimisë  Kulturore Evropiane .

 

  • 1

    Radio