Sociale Më shumë

Të premten përurimi i filmit dokumentar “Ndërmjet”

Prej tvteuta10:27, 27 Janar 2016

Të premtën, më 29 nëntor 2016, në hotelin “Mediteran”, në Ulqin  bëhet përurimi i filmit dokumentar për shqiptarët në Malin e Zi me titullin “NDËRMJET”.

Skenarin dhe regjinë e këtij filmi e ka bërë shkrimtari dhe gazetari i Redaksisë Shqipe të Televizionit të Malit të Zi, Haxhi Shabani kurse kamerën dhe montazhin e ka realizuar Samir Ismaili, i cili ka bashëpunuar me disa media elektronike në Malin e Zi dhe më gjerë.  Filmi trajton temën e shpërnguljes së shqiptarëve në Malin e Zi, si një dukuri shumëvjeçare e cila vazhdon të jetë edhe sot aktuale.

Një vend i veçantë në filmin “Ndërmjet” u kushtohet  problemeve indentitare të shqiptarëve siç janë problemet e ruajtjes së gjuhës, kulturës si dhe problemet e integrimit të tyre.

  • 1

    Radio