AKTUALE Më shumë

Takohen Beçiq dhe Xhaferi

Prej tvteuta11:24, 28 Nëntor 2021

Qeveria malazeze dëshiron të ndërtojë një shtet të suksesshëm properëndimor, proevropian dhe civil, tha kryetari i Kuvendit, Aleksa Beçiq.
Siç është bërë e ditur nga Kuvendi, Beçiq ka biseduar me kryetarin e Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi.
Beçiq vlerësoi se të dy vendet kanë një dialog politik cilësor dhe marrëdhënie cilësore ndërshtetërore, të cilat mund të shërbejnë si shembull i bashkëpunimit efikas rajonal të bazuar në miqësinë, çiltërsinë, mbështetjen e vazhdueshme reciproke dhe një vizion të përbashkët për të ndërtuar të ardhmen mbi arritjet e euroatlanticizmit dhe vlerat evropiane.
Xhaferi tha se vizita e Beçiq është edhe një konfirmim i bashkëpunimit të shkëlqyer mes parlamenteve të Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi.
Sipas tij, dy vendet kanë marrëdhënie miqësore, pa asnjë çështje të hapur.
Xhaferi kujtoi perspektivën e përbashkët euroatlantike, por edhe sfidat e përbashkëta, ndër të cilat periudha e kaluar u shënua nga lufta kundër Covid-it.
Ai theksoi rëndësinë dhe domosdoshmërinë e mbështetjes reciproke në të kaluarën dhe të ardhmen.

  • 1

    Radio