SliderMN Više

Svetski dan borbe protiv dijabetesa obiležava se u ponedjeljak u Ulcinju

Prej tvteuta22:23 11 Novembar 2022

Svetski dan borbe protiv dijabetesa obiležava se u ponedjeljak u Ulcinj

Udruženje dijabetičara „Plavi krug“ Ulcinj u saradnji sa Opštinom Ulcinj obilježiće Svjetski dan borbe protiv dijabetesa u ponedjeljak, 14. novembra, u 9.30 časova u sali Skupštine opštine Ulcinj.
Predsjednica Udruženja „Plavi krug“ Ulcinj Veneranda Gjonaj, kaže da je povod obilježavanja ovog dana poziv da zajedno radimo na podizanju svijesti javnosti o dijabetesu, ali i kako bismo mobilisali sve da se spriječi ova bolest, koja ima velike zdravstvene, socijalne i ekonomske posledice, uzimajući u obzir teret troškova liječenja, i druge posledice koje dijabetes izaziva.
„U okviru obiležavanja ovog dana biće organizovane aktivnosti kao što su: besplatno mjerenje šećera u krvi za sve zainteresovane građane, podjela aparata, traka i lanceta za dijabetičare koji ne uzimaju insulin, dok će oni koji uzimaju insulin dobiti vitamine. Biće podijeljen i edukativni i zdravstveni materijal“, naglašava Gjonaj.
Ona dodaje da ovu važnu aktivnost za cjelokupno lokalno stanovništvo oboljelo od ove bolesti finansijski podržava Opština Ulcinj, koja je i glavni donator.

  • 1

    Radio