SliderMN Više

Svečani program povodom Dana opštine Ulcinj

Prej tvteuta10:25 29 Mart 2022

U susret Danu opštine Ulcinj objavljen je svečani program koji će ove godine trajati četri dana. Naime, prvog dana, 31. marta u 19 časova održaće se tradicionalni koncert Osnovne škole za muziku i balet Ulcinj.
U petak, 1. aprila od 10 časova biće otvorena XIV Naučna međunarodna konferencija Instituta za naučna istraživanja i razvoj, a tema konferencije je „Uloga tehnologije u ekonomsko – pravno- socijalnom razvoju na globalnom nivou tokom pandemije Covid – 19“. Konferencija se održava u Sali hotela Mediteran.

Istog dana zakazano je otvaranje sajma umjetničkog zanatstva i agrobiznisa, „MIX FEST 3“, koji organizuje NVO Globus Art, a otvaranje sajma najavljeno je za 13 časova. Od 18 sati na Pristanu (Mala plaža) biće upriličen koncert zabavne i narodne muzike.

Na Dan opštine Ulcinj, prve subote u aprilu, tradicionalno se održava svečana Sjednica Skupštine Opštine Ulcinj. Na događaju u Centru za kulturu Ulcinj biće upriličen koncert gudačkog orkestra Umjetničkog centra Elbasana, dirigenta Blerima Narazanija, a na koncertu će nastupiti i albanski tenor Kastriot Tuša i sopranistkinja iz Ulcinja Đulije Pelingu. Svečana sjednica najavljena je za 11 časova.
U nedjelju se održava 18. Međunarodni turnir u karateu, Ulcinj Open 2022. Otvaranje turnira najavljeno je za 09:30h, u Sali Osnovne škole „Maršal Tito“.

  • 1

    Radio